När tiden är begränsad och möjligheterna många, blir jag som en kalv som nyligen släpps ut på grönbete.  Lite av den känslan infann sig när jag i helgen var i min gamla hemtrakter. Huvudstaden har ett gigantiskt utbud av fotomöjligheter. Folk, händelser, arkitektur, skuggor, vatten, etc.. frågan var ju bara vad jag skulle välja? Beslutet blev en påse blandat. Med kameran i handen bestämde jag mig för att inte utlämna något av princip, utan i stället närvara till det som fanns eller skedde i min närhet och i stunden.

När jag går runt och fotar folk, har jag en konstig förmåga att skapa en historia kring dem jag ser. Varför är det just de, vart är de/han/hon på väg och varför etc..?  För min personliga del gör det bilderna lite mer levande.

Med eller utan mössa

Med_utan_mössa

Vissa väljer att bära mössa, och vissa inte. Jag log för mig själv, för jag tänkte att det skulle vara lustigt och tjejen tog av sig mössan och skulle varit flintis mitt på huvudet.

 

Rödbyxor på promenad

röda-byxor

Ett gäng “Rödbyxor” kom emot mig, och jag tyckte att de stack ut lite extra mot den för övrigt grå omgivningen. Tycker att det blev en extra inramning då killarna på ytterkanterna pratade med varandra.

 

Inte speciellt shoppingsugen

Shopping_trött

Den ensamme mannen såg inte riktigt ut att vara i shoppingtagen.

Ett möte i neon

Spegel_snack

Drottninggatan är ljusår ifrån min favoritplats i Stockholm. Däremot är det en guldgruva om man vill hitta människor att fota. Som t.ex två neongröna killar som sitter och snackar, samtidigt som de lyser upp tillvaron med sina kläder 😉 Jag vet inte om det hade fikapaus, men ska man smyga sig bort från jobbet, är det väl inte de mest anonyma plaggen

Drottninggatan-

Vårsolen skickade sina strålar mot den plåtbeklädda fasaden som i sin tur bidrog till spännande skuggor

Kungsbron

Kungsbron

Jag vill om möjligt försöka hitta lite annorlunda vinklar och perspektiv när det kommer till stadsbilder, och därmed undvika sitta med samma “turistbilder” som alla tar.

Undersidan av Söderleden

Underbron

Undersidan av söderleden bjuder på en intressant miljö, om man är beredd att skita ner sig lite grann.

Samma undersida

photo031515

Man får passa sig, så att man inte slår i huvudet 😀

DESIGN

Jag fick gå några gånger fram och tillbaka innan jag hittade en vinkel fri från störande lyktstolpar, samtidigt som jag även ville få med blänk från solen

Stadshuset

Innergården

Stadshusets innegård kan vid rätt tidpunkt bjuda på dynamik

skuggat_golv

Skuggor, arkitektur och historia i en härlig blandning

catwalk

Även om det fanns fler personer i bilden, gav han mig en känsla av ensamhet när han gick där mitt i

Hiding_and_watching

Såg framför mig hur ett kärlekspar sitter och gömmer sig, samtidigt som en statyn håller utkik. Nu är det troligen inte så, men det är härligt att låta fantasin vara med och skapa bilderna.

pose

Jag var givetvis inte den enda som var på plats med en kamera

 

Stadhuset-i-skugga

De skuggiga platserna var lediga

Nöjd med dagen?IMG_5848