Jag är hela tiden i behov av nya personer till mina fotoprojekt, som i huvudsak handlar om att producera bilder till kommande fotoprints och i vissa fall utställningar. Är du van modell som vill ha ett kreativt samarbete, eller är du utan erfarenhet men tycker om att stå framför kameran, är du välkommen att hör av dig, så kanske vi kan skapa framtida väggkonst tillsammans.

Utseende: Allt är intressant.

Alla former av avvikelser från det ”normala” är intressant. Långa, korta, fräknar, unika ansikten, stora ögon, tatueringar. Har du dans. gymnastik eller yoga i kroppen är detta också intressant för kommande projekt.

Olika typer av fotograferingar
Fine Art projekt

När jag använder modeller till mina egna projekt så är behovet väldigt varierande – det beror helt på vilket projekt bilderna ska vara till. Oftast är det dock frågan om att stå modell för planerad väggkonst. Ersättning kommer att utbetalas som royalty vid försäljning av producerad prints.

Bilderna får du som modell givetvis använda till din portfolio eller för personliga ändamål. Vid fotograferingar för fine art prints upprättas ett avtal, allt för att du ska känna dig säker på i vilka sammanhang bilderna kommer att användas.

Testfotografering

Innan jag arbetar med en person som inte är van att bli fotograferad gör jag i princip alltid en testfotografering. Fotograferingen gör jag för att inte slösa vår tid när det är ”skarpt läge”. Det är viktigt för  att veta,  hur bekväm du känner dig tillsammans med mig och framför kameran, samt att vi kul och kan göra bra bilder tillsammans. Testfotograferingen kostar inget för modellen och bilderna får du behålla

TFP

Lite då och då så gör jag också TFP-fotograferingar. TFP (Time for prints) går helt enkelt ut på att fotograf och modell byter tid med varandra. Modellen och fotografen jobbar ”gratis” mot att de utbyter tid och bilder med varandra. TFP gör jag bara med modeller som har fotograferat tidigare och är vana att stå framför kameran. TFP-fotograferingen är självklart ”gratis”.

Uppdragsfotograferingar

När jag blir anlitad av en uppdragsgivare och får i uppdrag att boka modell/modeller så har jag självklart i första hand lättast att boka modeller jag tidigare jobbat med. Har jag en modell som jag tidigare arbetat med som överensstämmer med kundens önskemål så blir det väldigt enkelt för mig. När det gäller jobb med en extern uppdragsgivare utgår alltid ersättning till modellen.

Vill du jobba med mig?

Skicka ett mail till modell@johnrosencranz.se och skriv några rader om dig själv. Skriv också gärna vilken typ av bilder du skulle vilja ta eller om det är något du absolut inte vill göra. Bifoga ett par bilder på dig själv eller länk till instagram och/eller facebook – gärna någon bild i helfigur och självklart en bild på ditt ansikte.

Bilderna behöver absolut inte vara professionella.