Jag är i ständigt behov av nya människor att fotografera, både män och kvinnor, unga och gamla (är du under 18 krävs en av dina föräldrars skriftliga samtycke).

Främst behöver jag modeller till egna projekt men självklart behöver jag också då och då, modeller till jobb. När det gäller mina egna projekt kan det vara allt från att jag behöver en bild på någon som dricker kaffe, en bild på en hand, någon som hoppar över ett staket, en naken kropp, någon som cyklar eller något liknande.

Jag letar framförallt efter:

Ingen tidigare modellerfarenhet krävs men du måste självklart gilla att stå framför kameran.
Utseende: Alla är intressanta!
Alla former av avvikelser från det ”normala” är intressant. Långa, korta, fräknar, unika ansikten, stora ögon, tatueringar och liknande är extra intressant – speciellt till mina egna projekt.

 

OLIKA TYPER AV FOTOGRAFERINGAR

Egna projekt – Fine Art 

När jag använder modeller till mina egna projekt så är behovet väldigt varierande – det beror helt på vilket projekt bilderna ska vara till. Oftast är det dock frågan om att stå modell för mina Fine Art projekt, och strävan är att skapa motiv som sedan kommer att säljas. Ersättning kommer att utbetalas som royalty vid försäljning av producerad prints. Bilderna får du som modell dock använda till din portfolio eller för personliga ändamål.

Testfotografering

Innan jag arbetar med en person som inte är van att bli fotograferad gör jag i princip alltid en testfotografering. Testfotograferingen tar ungefär en timma och går ut på att se hur modellen är framför kameran. Testfotograferingen gör jag för att inte slösa vår tid när det är ”skarpt läge”. Det är viktigt för mig att veta, när det är dags att jobba, hur bekväm personen är framför kameran och att vi har kul och kan göra bra bilder tillsammans. Testfotograferingen kostar inget för modellen.

TFP

Lite då och då så gör jag också TFP-fotograferingar. TFP (Time for prints) går helt enkelt ut på att fotograf och modell byter tid med varandra. Modellen jobbar ”gratis” mot att han/hon får bilder av fotografen och fotografen jobbar ”gratis” mot att han får modellens tid under fotograferingen. TFP gör jag bara med modeller som har fotograferat tidigare och är vana att stå framför kameran. TFP-fotograferingen är självklart ”gratis”.

Jobb

När jag blir anlitad av en uppdragsgivare och får i uppdrag att boka modell/modeller så har jag självklart i första hand lättast att boka modeller jag tidigare jobbat med. Har jag en modell som jag tidigare arbetat med som överensstämmer med kundens önskemål så blir det väldigt enkelt för mig. När det gäller jobb med en extern uppdragsgivare utgår alltid ersättning till modellen.

 

Vill du jobba med mig?

Skicka ett mail till modell@johnrosencranz.se och skriv några rader om dig själv. Skriv också gärna vilken typ av bilder du skulle vilja ta eller om det är något du absolut inte vill göra. Bifoga ett par bilder på dig själv – gärna någon bild i helfigur och självklart en bild på ditt ansikte.