Till mina fotoprojekt, som i huvudsak handlar om att producera bilder till kommande fotoprints och i vissa fall utställningar. Är du ena van modell som vill ha ett kreativt samarbete, eller är du utan erfarenhet, men tycker om att stå framför kameran? Hör av dig, så kanske vi kan skapa framtida väggkonst tillsammans.
Utseende: 
Alla former av avvikelser från det ”normala” är intressant. Långa, korta, fräknar, unika ansikten, stora ögon, tatueringar. Har du dans, gymnastik eller yoga i kroppen är det också välkommet för kommande projekt.
Fine Art Projekt
När jag använder modeller till mina egna projekt så är behovet väldigt varierande – Det beror helt på vilket tema projektet har . Oftast är det dock frågan om att stå modell för planerad väggkonst. Ersättning kommer att utbetalas som royalty vid försäljning av producerad prints.
Bilderna får du som modell givetvis använda till din portfolio eller för personliga ändamål. Vid fotograferingar för fine art prints upprättas ett avtal, allt för att du ska känna dig säker på, de sammanhang bilderna kommer att användas.
Testfotografering
Innan jag arbetar med en person som inte är van att bli fotograferad kör vi ofta en testfotografering. Detta bl.a för att vi ska komma underfund med varandra, och på så sätt bli mer effektiva när det är ”skarpt läge”. Testfotograferingen kostar inget för och bilderna får du behålla
TFP
Då och då gör jag även TFP-Fotograferingar. TFP (Time For Prints) Går helt enkelt ut på att fotograf och modell byter tid med varandra. Modellen och Fotografen jobbar ”gratis” mot att de båda får bilderna. Denna typ av fotografering genomförs oftast med personer som har en viss vana framför kameran, men har du det där lilla extra är du givetvis välkommen. 
Uppdragsfotograferingar
När jag blir anlitad till uppdrag, där önskemål finns att jag även ska boka modellen, sker detta givetvis i första hand med de modeller jag arbetat med tidigare. Vid denna typ av uppdrag utgår alltid ersättning till dig som modell.
Tror du att det är någonting för dig?
Skicka gärna ett mail till modell@johnrosencranz.se med några rader om dig själv. Beskriv även vilken typ utav bilder du skulle vilja ta. Bifoga några bilder på dig själv och/eller länk till Instagram eller Facebook.