Det är väl här jag ska skriva en massa pretentiösa saker om mig själv i tredje person. Jobb eller inte.. kort och gott, är kameran med mig i princip varje steg jag tar, och jag känner mig som en betraktare genom kameran.

Nyfikenheten för vad som kan uppnås och åstadkommas är en viktigt ingrediens för mig, varför jag gärna rör mig fritt mellan såväl miljöer, motiv, tekniker och koncept. Jag inbillar mig att detta ska leda till en kreativ korsbefruktning och som lyfter nästa bild till en ny nivå.

Jag trivs med känslan av att det hela tiden finns något nytt att lära, upptäcka eller testa, och att jag aldrig blir fullärd.

Även om jag givetvis genomför klassiska fotouppdrag, så är min huvudsakliga strävan att producera bilder som fungerar på väggen. För mig är det en måttstock som beskriver kvalitén på det färdiga resultatet. En bra bild ska ha förmågan att leva vidare och vara intressant att titta på, mer än en gång.

Oavsett om du vill få dig själv dokumenterad i ett sportsligt sammanhang, fest, ute i naturen eller bara vill vara lite crazy och önskar den där lilla extra twisten.. hör gärna av dig så arbetar vi fram någonting. Som fotograf har jag Stockholm med studio och galleri på Ljusterö utgångspunkt, mitt  arbetsfält är dock utan geografiska begränsningar.

e-post: john@johnrosencranz.se

tel: +46 (0) 70-630 80 64