Visst har alla årstider sin charm, men jag är ledsen vintern.. våren går nog ändå segrande ur den jämförelsestriden. Åtminstone om jag ska jämför er två och ert beteende på västkusten. Om våren sedan väljer att komma tidigare än normalt, är hon mer än varmt välkommen i min ögon.

Den 8:e mars blev just den typ av vårlig öppning man bara kan önska sig, från ingenstans tycktes värmen komma, och solen värme verkligen. Helt underbart att få ge sig ut med utrustningen utan att känna sig som en stelopererad betongpelare under lager av bylsiga vinterjackor och tunga kängor och bara det.. att kunna få hålla i kameran utan att riskera kallbrand.

Färden gick till Sperlingsholm, ett plats någon mil i landet. Det var första gången jag var där och det enda jag visste, var att där fanns en kraftstation vid Nissan. Dessa platser kan vara intressanta, då de många gånger innehåller en kombination av vattenflöde, och en natur med inslag av någon typ av konstruktioner.

En klarblå himmel, och vattenflöde.. Det skulle få bli bilder med lång exponering. väl på plats ville jag försöka hitta intressanta vinklar och perspektiv, vilket vid flera tillfällen också kom att innebära en hel del klättrande och obekväma ställningar.

 

Sperlingholms Kraftstation

En överblick av platsen, fick mig att fundera över vilka intressanta perspektiv och vinklar som fanns. Jag vill ju helst inte ta bilder som är “turistiga” i sin karaktär

Speringholms Kraftstation

Från dammens nedre sida var det lite knepigt att hitta ett rent utrymme. Kvistar och grässtrån stack upp lite här och där.

Sperlingsholms kraftstation

Den rundande dammkanten har en intressant linje, som jag nu bara skulle försöka få att hamna rätt i bilden

Sperlingsholms kraftstation

Liggande eller stående.. jag har själv lite svårt att bestämma mig

Laxtrappan

Laxtrappan med sina olika nivåer i vattenflödet, ger en spännande känsla

Trädgren

En trädgren som tycks ha fastnat på botten, fick snällt posera

Sperlingsholm

Ett nedfallet träd fick bli ett förgrundsobjekt, och vattenfallet funkade bra som bakgrund

Sperlingsholm

Det är många gånger givande att hitta nya vinklar på samma objekt

 

[vimeo 121594992 w=900 h=506]

Long Exposure at Sperlingsholm from John Rosencranz on Vimeo.