Varenda gång jag har passerat båtarna under min joggingrunda, har jag påmint mig själv om att jag vid ett tillfälle ska ta med mig utrustningen och åka ner för att ta en bild. Väl hemma tycks de tre ha fallit i glömska. I lördags, kände jag en viss rastlöshet, kikade ut och tyckte att himlen såg lockande ut och jag började gräva bland mina minnesbilder över ett objekt eller en plats som lämpade sig för fotografering en dag som denna.

Nordanvinden som blåste ute gjorde att jag undvek tankar om att bege mig ner till havet, men på något sätt var det ändå dit jag tydligen skulle. Jag pälsade på mig ordentligt, packade min ryggsäck samtidigt som bilden som jag ville ha med mig hem började att växa fram för mitt inre.  Jag visste att jag ville utnyttja molnen för att få ett visst drama i bilden.

Väl på plats kände jag en viss besvikelse, för att man tydligen hade haft en vårstädning på stranden och valt att bränna fjolårsgräset, vilket inte skulle ge mig den där tydliga kontrasten mellan båtarna och det guldgula gräset som jag hade tänkte mig. Men nu fick jag göra det bästa av situationen.
Efter att jag fått en blid som stämde hyfsat med vad jag hade tänkt mig, började det att hända intressanta saker på himlen, solen kämpade för att pressa sig igenom molnen och när så väl skedde, uppstod de ett magiskt ljus. Stranden blev guldgul, skuggor som inte såg ut att höra hemma en dag som denna växte fram, ljuset som reflekterade sig i havet.  Ivrigt började jag leta efter nya möjligheter.. och började att förflytta mig i den riktning längs med stranden, som jag bedömde skulle vara mest till min fördel. Och första anhalten blev ett litet skjul/stuga.

Jag kikade längre bort på stranden och lade märke till hur havet hade runnit undan och frilagt många av stenarna som normalt sett och till stora delar ligger under vattenytan. Ytterligare en bit längre bort, har den brygga som jag fotat flera gånger tidigare ändra karaktär med tanke på vattennivån.  Likaså det algbeprydda spår som används vid sjösättning av småbåtar, blev ett intressant objekt.

Även om jag inte riktigt kom hem med den bild jag från början tänkt mig, vill jag ändå säga.. det är härligt när moder jord väljer att överraska.

blogg1213_MG_7120

_MG_7130ny

_MG_7144

 

 

Ytterligare en bit längre bort, har den brygga som jag fotat flera gånger tidigare ändra karaktär med tanke på vattennivån.  Likaså det algbeprydda spår som används vid sjösättning av småbåtar, blev ett intressant objekt.

_MG_7161filter_2