Turen skulle egentligen gå till Båstad. Väl framme, hade tyvärr vädret slagit om, och därför var det bara att lägga de bilder jag tänkte ta, åt sidan. Lusten att åka hem tomhänt kändes föga lockande, så jag fortsatte uppför Hallandsåsen, och svängde av när jag såg skylten som visade riktningen mot Hovs Hallar.  Ett helt magisk plats som känns oerhört osvensk  i sin karaktär. Jag hade aldrig varit där och fotograferat tidigare, så det kändes om en lämplig och spännande plats denna förmiddag, och såg det samtidigt lite som ett sätt att lära känna platsen till ett mer genomtänkt möte längre fram.

Hade det inte varit för kylan, och blåsten.. skulle jag lätt kunnat tillbringa många fler timmar på platsen, dock sa min självbevarelsedrift åt mig att börja röra mig mot bilen medan kroppen fortfarande kunde röra sig.

Havet bjöd på ett mäktigt skådespel där vågorna och skummet från dessa,   kontrasterade vackert mot det röda klipporna i havet_MG_4333

fotograf_john_rosencranz_i_hovs_hallar

På den steniga stranden hade tidigare besökare byggt upp små pelare av stenar som travats uppe på varandra. Dessa gav en känsla av att platsen nästa var helig och att det fanns en symbolik i dessa skapelser.

stenar_i_hovs_hallar_MG_4258_MG_4255

Under en brant bergvägg fanns där en grotta som hade vackra istappar som formats av vatten som sipprat ut genom sprickor i taket.

Istappar_i_hovs_hallar

Det var relativt folktomt på platsen, det fanns dock ett par som satte sig för att njuta av utsikten och som ovetandes fick bli ett inslag i bilden

vandra_i_hovs_hallar_fotagraf_i_halmstad

Man får vara lite försiktig med var man sätter sina fötter.

Klippor_i_hovhallar

Sammanfattningsvis skulle jag varmt rekommendera dig ett besök på denna plats, oavsett om det är med eller utan kamera, och väljer du att åka dit, så klä dig varmt eller välj en varm dag. Jag kommer i alla fall att komma tillbaka mer än en gång.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uhBRmR3NwCs]