Trots sin närhet, har jag inte riktigt givit Höganäs chansen att upptäckas. Det är någonting med namnet, kanske är det associationen till de bruna Nalle Phu burkarna som är Höganäs signum, och som har lagt en mjukt och romantiserad täcke över den lilla staden. Något är det i alla fall som lockar mig dit.

Väl på plats, låg staden i ett tjock grå smet.. Vädret är ju dock inget vi rår över.. och denna platsen var minst sagt grå, och det enda stället för dagen som såg ut att ha potentialen för några bilder, var småbåtshamnen..

Det var ju dock lite på chans som jag åkte dit, och jag visst väl inte riktigt vad jag kunde förvänta mig..  Hamnområdet var trevligt med många intressant detaljer, tyvärr så var det svårt att hitta några bra vinklar då vissa båtägare fortfarande hade låtit båtarna ligga kvar i vattnet.

Fundersam, över vad man ska med en sjösatt båt till, i mitten på februari.. fick jag leta mig vidare efter någonting annat.

En handikappanpassad badramp, fångade mitt intresse. Detta då räcket bar på tecken som jag misstänker är kvarlevor efter vinterns stormar.  Svarta och vita nystan av tång och alger hade med hjälp av vågorna greppat tag om stängerna.

efter-stormen

När jag vänder mig, ser jag en av de båtar som inte plockats upp. Min spontana tanke var – Ironi. En handduk låg som en dörrmatta på bryggan, och däcket på båten såg ut som det hade tjänstgjort som lastbilsflak för matjord. Jag funderade över om man skulle torka av sig fötterna före eller efter man varit ombord på båten?

Välkommen_ombord

Den stora behållningen blev dock skulpturen i form utav en hand, som var placerad nästan längst ut på piren till småbåtshamnen. En skulptur som jag misstänker att många har missat, då den står så undanskymd. Med handflatan riktad uppåt och fingrar pekandes mot horisonten, kände jag att någonting skulle jag väl få till.

Hand_och_fyr Helping_hand

Några plintar mitt ute i vattnet som troligen används till förtöjning av båtar, blev ett intressant inslag mot en ljust grå bakgrund.  Omklädningsrummet till kallbadet, var även det uppbyggt på plintar, så med lite tråcklande kom jag ner under huset för att där försöka hitta en intressant perspektiv.

_MG_4527 plintar