På vägen hem satt jag och smakade på namnet Vispen som är smeknamnet på Wishbone.. Jag började nynna för mig själv.. jag mötte vispen, jag mötte vispen och tänker på melodin “Jag mötte Lassie” med Einbusk Singers.. Nu kunde jag inte hela texten, så det stannade vid många upprepningar av min egenkomponerade refräng.

Jag vet inte om det är inbillning, jag gav mig iväg i god tid för fotografering hos Elsa och Vispen ( jag är nämligen en tidsfascist) för att kunna sätta igång plåtningen kl 19, men det är något med Halland eller det kanske är ett fenomen som sträcker sig över södra Sverige? Nämligen att samma adress förekommer flera gånger inom 3 mils radie!!! Givetvis så åker jag till fel Blixttorp men lyckades få tag på en snusande grisbonde, som menade på att de enda fyrbenta djur som fanns i området var hans grisar, något stall vid namn Marcusa gård kände han inte till. Och det är klart, befinner man sig typ 3 mil från rätt position så är det kanske mycket begärt.

Till slut så kom jag i alla fall fram till Elsa och Whisbone.. Tydligen var inte Vispen så himla pigg på att bara stå där och visa upp sig för mig, hans längtan efter att få komma ut gjorde honom lite rastlös, fast ändå.. rastlös på ett sådär lite charmigt sätt om jag lägger in min egen tolkning. Först tog vi några bilder inne i stallet, och därefter fick han äntligen komma ut..

När jag sen var på väg att packa ihop och röra mig hemåt, så dyker familjehunden upp (glömde att fråga om namnet) och jag blev helt betagen av mötet mellan denna underbara labrador och vispen.. ett möte som i sin tur drog igång filosofiska funderingar.. om dessa två, trots sina olikheter kan skapa ett så starkt band, varför i hela friden kan vi människor inte lyckas?

Bortsett ifrån att jag i min tysthet falsksjunger för mig själv när jag är på väg hemåt, så känner jag hur jag har  påverkats av den starka auran som fanns runt Elsa och Vispen.. när de vi var utomhus och jag såg dem arbeta tillsammans.. så var det beskrivande ordet vackert som ekade i mitt huvud.

Vill du också få relationen mellan dig och din häst på bild? Läs mer… >>

 

[supsystic-gallery id=22 position=center]