Efter ett ärende till Tomelilla igår, valde jag en rejäl omväg tillbaka till Halmstad.. Dimman låg dessvärre för tät för att kamma hem några landskapsbilder. Ett övergivet hus med en liten anekdot fick jag dock med mig.  Det var när jag stannade till vid det sista huset och snokat  runt en liten stund, som jag hör hur en bil stannar till utanför. Det var inte utan att jag kände hur pulsen steg lite grann. Huset var inte speciellt trevligt, och jag hade lite svårt att avgöra om det verkligen var helt öde, eller om det nyttjades av mindre nogräknade personer.

Pulsen sjönk dock när jag såg en äldre herre á la bonde, kommandes emot mig, och när han såg kameran i min hand så nickade han förstående. Hittar du något spännande? Spännande eller intressant vet jag inte, men jag har lite svårt att få grepp om det här huset, svarade jag.

Han berättade att huset såldes till en polack på 90-talet. Han hade tydligen tagit bilder på huset utifrån noga utvalda vinklar, tagit med sig dessa till banken och lyckats belåna det upp till taknocken och ytterligare en bit. Sedan dess har huset i princip varit obebott, sånär som på några busar, som brutit sig in då och då.

övergivet hus-2 övergivet hus-3 övergivet hus-4 övergivet hus-5 övergivet hus-6 övergivet hus-7 övergivet hus-8 övergivet hus-9 övergivet hus-10 övergivet hus-11 övergivet hus-12 övergivet hus-13 övergivet hus-14 övergivet hus-15 övergivet hus-16 övergivet hus-17 övergivet hus-18 övergivet hus-19 övergivet hus-20 övergivet hus-21 övergivet hus-22 övergivet hus-23