Jag visste inte riktigt vad jag skulle förbereda mig för när det var dags att äntra taket uppe på kammarrättens hus på Riddarholmen. Ambitionen var ju dock att försöka få med mig några bra bilder hem..men vilka möjligheterna var att verkligen få lägga ner tid på fotograferingen var för mig osäkert. Här gällde det att ha en strategi, en strategi över något som jag inte visste någonting om.

Totalt var vi omkring tio personer som skulle slussas runt på taket, och jag bestämde mig att gå sist, så att jag inte behövde ha någon som pressade på bakifrån för att höra vad takguiden pratade om, vilket i sin tur gav mig lite mer andrum till att försöka hitta några utifrån förutsättningarna intressanta perspektiv.

Så här med facit i handen, känner jag att jag kommer att göra om denna tur, fast då kommer det att bli en privat tur med möjligheten att ta med mig mer utrustning upp på taket, och dessutom få en lite större inblick i Stockholms historia som jag denna gång bara lyckades plocka upp lite fragment ifrån.

Takvandringen är något som jag varmt rekommenderar även om du inte brinner för fotografering. Du kan läsa mer här

 

stockholm_takvandring_10

stockholm_takvandring_9

stockholm_takvandring_8

stockholm_takvandring_7

stockholm_takvandring_5

stockholm_takvandring_4

stockholm_takvandring_3

stockholm_takvandring_2

stockholm_takvandring_1

stockholm_takvandring