Vintern – Våren 0-1

Visst har alla årstider sin charm, men jag är ledsen vintern.. våren går nog ändå segrande ur den jämförelsestriden. Åtminstone om jag ska jämför er två och ert beteende på västkusten. Om våren sedan väljer att komma tidigare än normalt, är hon mer än varmt välkommen i min ögon.

Den 8:e mars blev just den typ av vårlig öppning man bara kan önska sig, från ingenstans tycktes värmen komma, och solen värme verkligen. Helt underbart att få ge sig ut med utrustningen utan att känna sig som en stelopererad betongpelare under lager av bylsiga vinterjackor och tunga kängor och bara det.. att kunna få hålla i kameran utan att riskera kallbrand.

Färden gick till Sperlingsholm, ett plats någon mil i landet. Det var första gången jag var där och det enda jag visste, var att där fanns en kraftstation vid Nissan. Dessa platser kan vara intressanta, då de många gånger innehåller en kombination av vattenflöde, och en natur med inslag av någon typ av konstruktioner.

En klarblå himmel, och vattenflöde.. Det skulle få bli bilder med lång exponering. väl på plats ville jag försöka hitta intressanta vinklar och perspektiv, vilket vid flera tillfällen också kom att innebära en hel del klättrande och obekväma ställningar.

 

Sperlingholms Kraftstation
En överblick av platsen, fick mig att fundera över vilka intressanta perspektiv och vinklar som fanns. Jag vill ju helst inte ta bilder som är ”turistiga” i sin karaktär
Speringholms Kraftstation
Från dammens nedre sida var det lite knepigt att hitta ett rent utrymme. Kvistar och grässtrån stack upp lite här och där.
Sperlingsholms kraftstation
Den rundande dammkanten har en intressant linje, som jag nu bara skulle försöka få att hamna rätt i bilden
Sperlingsholms kraftstation
Liggande eller stående.. jag har själv lite svårt att bestämma mig
Laxtrappan
Laxtrappan med sina olika nivåer i vattenflödet, ger en spännande känsla
Trädgren
En trädgren som tycks ha fastnat på botten, fick snällt posera
Sperlingsholm
Ett nedfallet träd fick bli ett förgrundsobjekt, och vattenfallet funkade bra som bakgrund
Sperlingsholm
Det är många gånger givande att hitta nya vinklar på samma objekt

 

Long Exposure at Sperlingsholm from John Rosencranz on Vimeo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *