Jag möter Charlotte inne i stallet, och Stelpa står där i sitt bås.. Inte speciellt nöjd med detta får jag höra. Islandshästen Stelpa är nämligen ute i princip året runt, och att då bli indragen i tomt stall för att någon nördig fotograf ska ta bilder, är föga uppmuntrande kan jag tänka mig. När Charlotte beskriver Stelpas personlighet far mina tankar iväg till de egna tonårsbarnen.. lika härligt som det är att se hur de utvecklas till egna individer, lika utmanande kan det vara att de inte är exakt så som man vill att de ska vara i vissa stunder. Det är väl också det som gör att jag känner en sådan stark nyfikenhet till relationen mellan hästen och dessa ägare, det har liksom varit en värld som jag mer har betraktat på distans.

Den egna erfarenheten och djupare relationer till djur har varit till hundar, katter, några självmordsbenägna undulater och ett gäng guppies. Hästar känns på något sätt som så mycket mer, och från mitt perspektiv inbillar jag mig att det därför innebär en större utmaning.. ja jag vet att det inte nödvändigtvis behöver vara så, men du förstår kanske vad jag menar? 😉

I vilket fall, känner jag en djup tacksamhet för möjligheten att hänga med Charlotte och Stelpa en stund, och att där försöka fånga bandet dem emellan på bild.

Vill du också få relationen mellan dig och din häst på bild? Läs mer… >>

Här är några av mina favoritbilder.

[supsystic-gallery id=19 position=center]