Kosläpp i storstaden

När tiden är begränsad och möjligheterna många, blir jag som en kalv som nyligen släpps ut på grönbete.  Lite av den känslan infann sig när jag i helgen var i min gamla hemtrakter. Huvudstaden har ett gigantiskt utbud av fotomöjligheter. Folk, händelser, arkitektur, skuggor, vatten, etc.. frågan var ju bara vad jag skulle välja? Beslutet blev en påse blandat. Med kameran i handen bestämde jag mig för att inte utlämna något av princip, utan i stället närvara till det som fanns eller skedde i min närhet och i stunden.

När jag går runt och fotar folk, har jag en konstig förmåga att skapa en historia kring dem jag ser. Varför är det just de, vart är de/han/hon på väg och varför etc..?  För min personliga del gör det bilderna lite mer levande.

Med eller utan mössa

Med_utan_mössa
Vissa väljer att bära mössa, och vissa inte. Jag log för mig själv, för jag tänkte att det skulle vara lustigt och tjejen tog av sig mössan och skulle varit flintis mitt på huvudet.

 

Rödbyxor på promenad

röda-byxor
Ett gäng ”Rödbyxor” kom emot mig, och jag tyckte att de stack ut lite extra mot den för övrigt grå omgivningen. Tycker att det blev en extra inramning då killarna på ytterkanterna pratade med varandra.

 

Inte speciellt shoppingsugen

Shopping_trött
Den ensamme mannen såg inte riktigt ut att vara i shoppingtagen.

Ett möte i neon

Spegel_snack
Drottninggatan är ljusår ifrån min favoritplats i Stockholm. Däremot är det en guldgruva om man vill hitta människor att fota. Som t.ex två neongröna killar som sitter och snackar, samtidigt som de lyser upp tillvaron med sina kläder 😉 Jag vet inte om det hade fikapaus, men ska man smyga sig bort från jobbet, är det väl inte de mest anonyma plaggen
Drottninggatan-
Vårsolen skickade sina strålar mot den plåtbeklädda fasaden som i sin tur bidrog till spännande skuggor

Kungsbron

Kungsbron
Jag vill om möjligt försöka hitta lite annorlunda vinklar och perspektiv när det kommer till stadsbilder, och därmed undvika sitta med samma ”turistbilder” som alla tar.

Undersidan av Söderleden

Underbron
Undersidan av söderleden bjuder på en intressant miljö, om man är beredd att skita ner sig lite grann.

Samma undersida

photo031515
Man får passa sig, så att man inte slår i huvudet 😀
DESIGN
Jag fick gå några gånger fram och tillbaka innan jag hittade en vinkel fri från störande lyktstolpar, samtidigt som jag även ville få med blänk från solen

Stadshuset

Innergården
Stadshusets innegård kan vid rätt tidpunkt bjuda på dynamik
skuggat_golv
Skuggor, arkitektur och historia i en härlig blandning
catwalk
Även om det fanns fler personer i bilden, gav han mig en känsla av ensamhet när han gick där mitt i
Hiding_and_watching
Såg framför mig hur ett kärlekspar sitter och gömmer sig, samtidigt som en statyn håller utkik. Nu är det troligen inte så, men det är härligt att låta fantasin vara med och skapa bilderna.
pose
Jag var givetvis inte den enda som var på plats med en kamera

 

Stadhuset-i-skugga
De skuggiga platserna var lediga

Nöjd med dagen?IMG_5848

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *