Det är lördag, så.. in i dimman.

Slog upp mina ögon, tittade ut genom fönstret. Jag hade lite svårt att avgöra vädret, det grå-vita ljuset genom fönstret kunde lätt misstas för en nerdragen vit rullgardin, tätt snöfall eller dimma. Det var det sistnämnda. Fördelen med att fotografera när det är dimmigt, är att vi kan bli av med vissa störande objekt i bakgrunden när det kommer till att ta t.ex landskapsbilder, att dimman sedan kan bidra till en lite mystisk känslan är mer än en bonus.

Dimma här nere på västkusten är allt annat än en bristvara, den kan dock skilja sig från gång till en annan, beroende på dess täthet och om t.ex solljuset kommer igenom. Det var någonting med ljuset idag som kändes kittlande, varför det blev till att kliva upp, packa kameraväskan, kolla så att jag hade laddade batterier och besluta mig för vilka objektiv som skulle kunna tänkas vara lämpliga för min utflykt. Utan någon bestämd destination, begav jag mig sedan iväg och nedan följer några smakprov från dagens fångst.

 

Halmstad Golfarena
Landskapet vid Halmstad Golfarena var inbäddad i dimman

 

Träd
Siluetten från ett träd som ramas in av dimman

 

Fammarp
Dimman i ett industriområde, förstärker känslan av ödslighet

 

Ensam stam
Inte så mycket dimma, men den stack ut på något vis, den gamla stammen
Different
Trädet fångade min uppmärksamhet. Lite poetiskt kom jag att tänka på att – Att det vackra kanske kommer ur olikheter. Inte att allt eller alla ser likadana ut?

 

Misty walk
En man ger sig in i dimman..

 

Stenmur
En översvämmad åker, där dimman begränsade sikten i bakgrunden.

 

 

0 thoughts on “Det är lördag, så.. in i dimman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *